fbpx

DGTF (Dutch Golf Teachers Federation)

Overname DGTF (WGTF) door Golfbaan de Breuninkhof in Bussloo

Bussloo – Golfbaan de Breuninkhof is dit jaar goed begonnen! 2 Jaar geleden is Unigolf Bussloo BV (de golfbaan) overgenomen door een volledig nieuwe partij die onder andere het clubhuis volledig gerenoveerd heeft. Daarop volgde een stabiele ledengroei, waarbij ook de jeugd hun intrede heeft gedaan. Door het aantrekken van ondernemers, krijgt het geheel nu ook een professionelere uitstraling.

Nieuwe eigenaar Bjorn Beekman: “Dit is het juiste moment en ook de juiste A1-locatie om de DGTF over te nemen!’

De Dutch Golf Teachers Federation (ookwel de WGTF: World Golf Teachers Federation) is een stichting met een groot aantal leden, die fanatieke golfer opleidt tot een serieuze golf teaching professional.  Door deze stap maakt Golfbaan de Breuninkhof tot een heus ‘Headquarters’ voor een groot deel van de landelijke golfprofessionals aangesloten bij deze stichting, waarbij de mogelijkheden tot uitbreiding, training en opleiding aan het begin van een prachtige carrière staan. De doelgroep van de DGTF/WGTF is de carrière-switcher die van zijn hobby een parttime of fulltime beroep zou willen maken.

DTGF

Wil je golfprofessional (golfleraar) worden? Dan is de opleiding van de DGTF de ideale route. In tegenstelling tot andere is de DGTF-opleiding voordelig, compleet en binnen een afzienbare tijd te behalen. Golf is een steeds verder groeiende sport. Vanaf het begeleiden van beginnende golfers tot het opbouwen van de swing en het coachen van het spel in de baan zorgt de DGTF dat alle aspecten van het lesgeven uitvoerig worden behandeld. Ook worden onderdelen als de balvluchtenwetten, de principes van de swingbeweging alsmede de versnellingen in de swing goed uitgelegd. Materiaalkennis, BHV en biomechanica zijn onontbeerlijke onderdelen. U dient een week vrij te houden voor een practicum seminar dat buiten Nederland plaatsvindt en waarin het lesgeven aan de mat in al zijn aspecten gedoceerd en getraind wordt. De vervolglessen vinden in de school in Utrecht of Bussloo plaats, op onze eigen driving range of op een bekende golfbaan. Er is een uitgebreid programma en alle opleidingmodules worden aan u uitgelegd. U kunt hierna aan bijna alle handicapcategorieën lesgeven. U bent na de opleiding lid van een organisatie die wedstrijden organiseert en u bezit een diploma dat erkend wordt door de World Golf Teachers Federation. Ook kunt u met een portfolio nog examen doen bij de Nederlandse Golf Federatie.

Heeft u ook interesse om ‘golf teaching professional’ te worden?

Business Meets Golf
Aankomende 13 februari organiseert de golfbaan een Businessclub-dag voor ondernemers, welke zijn gevestigd in de Stedendriehoek. Op deze dag zullen we een toernooi spelen met en tegen een aantal golf professionals van de DGTF. Wij laten u graag kennis maken met zowel de DGTF als Golfbaan de Breuninkhof. Heeft u interesse voor deze dag? Vraag naar meer informatie of meldt u aan bij Laura Pladdet: zij is bereikbaar via info@debreuninkhof.nl.