Baanpermissie


Baanpermissie halen op De Breuninkhof

Golfen leer je vooral door het lekker veel te doen! Op De Breuninkhof mag je daarom meteen spelen op de 9 holes par 3 golfbaan (wij noemen dat ook wel onze kleine golfbaan). Voor de grote golfbaan (9 of 18 holes par 3/4/5 baan) heb je echter baanpermissie nodig; voor die langere en moeilijkere holes is het wel nodig is dat je eerst voldoende lessen hebt gevolgd en meer van het golfspelletje weet.

Op De Breuninkhof vinden wij het belangrijk dat onze golfers zich comfortabel voelen tijdens het golfen; gewoon omdat ze weten welke regels belangrijk zijn, maar ook omdat ze weten hoe je een gezellig ronde kunt golfen. Ga je oefenen in de grote baan? Klik hier voor onze tips! In de grote baan wordt je omringd door golfers met (veel) meer ervaring en dat kan intimiderend zijn.

Heb je nog geen baanpermissie?
Voor het halen van baanpermissie op De Breuninkhof zijn er 2 vereisten:
  • Ten eerste moet je 6 lessen* hebben gevolgd bij een van onze golfprofessionals.
  • En ten tweede moet je onze gratis theorieavond hebben bijgewoond. Alle golfers moeten namelijk minimaal de gedragsregels over veiligheid, tempo in de baan en omgaan met de baan beheersen.
Wil je een gratis theorieavond bijwonen? Klik hier voor de eerstvolgende datum.

Hoe weet je dat je baanpermissie hebt?
De golfprofessionals geven aan het golfpark (en aan jou) door dat je voldoende lessen (6) hebt gevolgd. Als je dan ook de theorieavond hebt bijgewoond, vragen we bij de NGF een NGF-nummer voor je aan en krijg je een digitaal NGF-pasje waarop staat dat je baanpermissie hebt. Met dit pasje heb je toestemming om op de 9 holes par 3 baan én de grote 18-holes baan te oefenen | spelen. Je krijgt van het golfpark een e-mail als je pasje is aangevraagd met tips voor het oefenen op de grote baan.
 
Op welke golfbaan je het beste kunt spelen en meer tips
Iedereen die op De Breuninkhof begint, krijgt het boekje ‘Welkom op De Breuninkhof’. Dit boekje staat vol informatie over het spelniveau voor elke golfbaan, hoe lang je over zo’n ronde golf doet (en maximaal mag doen) en vanaf welke afslagplaats je het beste kunt spelen. Verder worden er tips gegeven om meer ontspannen te oefenen. Dit boekje is ook via deze website te lezen, klik hier.

* Het aantal lessen is geen minimaal aantal lessen; het is gewoon 6 lessen. Een uitzondering hierop is als je al veel golfervaring hebt en aan de golfprofessional kunt laten zien dat je over voldoende technische vaardigheden beschikt. Maar dit is een uitzondering en kan alleen na toestemming van het golfpark.