Gratis oefenen

Op De Breuninkhof mag je GRATIS gebruik maken van de oefenfaciliteiten: zoals de afslagplaats (driving range) en de greens om te putten en/of chippen.

Voor de ballen op de afslagplaats (driving range) heb je een pasje of een muntje nodig, hiermee kun je de ballen betalen. De kosten zijn EUR 1,50 per 24 ballen. En wil je oefenclubs lenen? Bij de receptie leggen ze je graag uit hoe alles werkt.

Tekst gaat onder de foto verder.


Als je net begint, is het leuk om na je eerste lessen de golfslagen te oefenen op de 9 holes Par 3 baan. Als je (na 6 goflstartlessen en de theorieavond) baanpermissie hebt en je kunt al wat verder slaan, ongeveer 70 meter, ga dan ook lekker oefenen op de grote golfbaan. Door de grote afstanden kun je al je golfclubs gebruiken en heb je minder last van alle hindernissen. Speel dan wel vanaf de afslagplaats die bij je eigen niveau hoort:


Spelregels voor onze 9 holes Par 3 baan

  • Zorg altijd dat je bij het slaan van de golfbal geen andere golfers kunt raken met je golfbal of golfclub.
  • Draag geen schoenen (met hakken) waarmee je het gras kunt beschadigen.
  • Maak geen onnodige deuken op onze greens; dit is het hele kort gemaaide stuk waar de vlag staat. Gebruik daarom op een green alleen een putter om te slaan, zet geen tassen op de green, ga niet op een putter leunen of op een bal staan…een deuk is snel gemaakt.
  • Let bij drukte op de maximale speeltijd: dit is 1 uur en 30 minuten voor alle 9 holes.
  • Lukt het niet om binnen deze maximale tijd te blijven, maak dan kleinere groepjes of bepaal een maximaal aantal slagen per hole. 
  • Als golfers achter je veel sneller spelen, kun je ze voor laten gaan.
  • Als je voetstappen hebt gemaakt in een bunker (hindernis gevuld met zand) dan kun je deze weer wegharken met de hark die bij de bunker ligt. De volgende speler heeft dan geen last van de voetstappen van andere spelers.
  • Ga voorzichtig om met onze natuur en alle dieren die op onze golfbaan wonen.
Heb je geen clubs en ballen? Geen probleem. Op De Breuninkhof kun je (bijna) alles huren. Klik hier.


Tips bij het oefenen

  • Is je bal moeilijk te spelen, leg deze dan gewoon terug op een plek waar je goed kunt slaan; dus op een recht plekje op de fairway. De moeilijke slagen komen later wel!
  • Tee de bal op, ook als je niet op de afslagplaats staat! Vanaf een tee voel je minder weerstand en kun je de bal makkelijker raken. Bij het oefenen mag je jezelf best een handje helpen…

Als je al wat verder kunt slaan,

ongeveer 70 meter, ga dan ook lekker oefenen op de grote golfbaan. Door de grote afstanden kun je al je golfclubs gebruiken en heb je minder last van alle hindernissen. Speel dan wel vanaf de afslagplaats die bij je eigen niveau hoort:

Klik op afbeelding om te vergrotenEn let op je speeltempo houd het spelletje altijd leuk voor jezelf…en voor de andere golfers!

Klik op afbeelding om te vergroten


Tips om lekker te oefenen:


Klik op afbeelding om te vergroten