Regelexamen


 
Onderdeel van het behalen van handicap 54 (vroeger ook wel GVB genoemd) is dat men zichtbaar de belangrijkste golfregels beheerst. Om dit te laten zien is er het NGF Golfregelexamen. Het golfregelexamen nemen we af op vaste dagen en tijden.

Aanpassingen vanwege de coronamaatregelen:
Door de coronamaatregelen worden de regelexamens in kleine groepjes afgenomen. Er zijn dus momenteel geen vaste momenten voor groepen; er worden (individuele) afspraken gemaakt met deelnemers die examen willen doen.

Aanmelden:
Wanneer je zover bent om het Regelexamen te doen, kun je je via het formulier onderaan deze pagina aanmelden. Er wordt vervolgens contact met je opgenomen door leden van de H&R Commissie van De Breuninkhof om een datum af te spreken. Leden van de H&R Commissie die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn Jan Wiggers, Jan Dikkers en Casper Moerbeek.

Kosten:
  • De kosten bedragen EUR 30,00 per persoon, dit is inclusief een eventuele herkansing.
  • Dit bedrag kan tot 3 dagen voor de examendatum worden overgemaakt op IBAN NL03 RABO 0359 5205 10 ten name van Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij B.V.
  • Graag bij betaling je naam en "regelexamen" vermelden!
Het golfregelexamen:
Het golfregelexamen bestaat uit 30 schriftelijke vragen: 10 vragen over de gedragsregels (etiquette), 19 over golfregels en 1 Stablefordvraag (telling). Tijdens het examen mag je het regelboekje niet gebruiken.

Materiaal:
Alle golfregels zijn te vinden in het boekje ‘Rules Of Golf 2019’ van R&A en in de gelijknamende (gratis) app. Dit kleine boekje of de app zijn handig als naslagwerk tijdens een ronde golf. De app kun je downloaden in de App store of  Google Play.

Als je zelf wilt oefenen, zijn er ook speciale boeken over de golfregels te koop. Deze boeken kun je kopen in de shop op De Breuninkhof of via de website ngfgolfregelexamen.nl. Handig om oefenexamens te maken.
 
Theorieavond:
Er zijn regelmatig theorieavonden op De Breuninkhof. Deze (gratis) avond is verplicht als je baanpermissie op De Breuninkhof wilt halen. De vereisten voor baanpermissie op De Breuninkhof zijn: voldoende golftechniek (6 golfstartlessen) en deelname aan de theorieavond. Daarnaast is deze avond meteen een goede voorbereiding voor het regelexamen

Klik hier voor meer informatie en data dat de avonden gehouden worden.
 
Vragen? Stuur een mail naar golfregels@hgegolf.nl


FORMULIER
Ja, ik wil graag mijn regelexamen doen!
Aanhef *


Initialen *
Voornaam *
Tussenvoegsel(s)
Achternaam *
Geboortedatum *
Straat, huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
E-mail *
Tel. | Mobiel *
Heb je al golfervaring? *Waar heb je golfles? *

Wat is je homecourse? *
Beveiligingscode