3 Handicarts in 2022

30-11-2021

Tijdens onze voorlichtingsbijeenkomst in september hebben we verteld dat we nog aan het beraden waren hoe we vanaf 2022 met de regeling omtrent Handicarts zouden omgaan. Natuurlijk willen we iedereen de mogelijkheid bieden om te golfen, maar we hebben ook uitgelegd dat de regeling erg omslachtig en niet kostendekkend was voor een exploitant.

Golfers denken waarschijnlijk dat er een Stichting is die opdraait voor de kosten, maar in werkelijkheid is het de exploitant die buggys’ onder kostprijs aan golfers verhuurt. En waarbij golfers ook nog in de (onterechte) veronderstelling verkeren dat het logisch is dat alle aanwezige buggy’s tegen dit lage bedrag worden aangeboden. Terwijl de exploitant maar voor een beperkt aantal buggy’s een tegemoetkoming ontvangt van de Stichting Handicart.

Weerbarstige materie!

Om golfers niet te veel lastig te vallen met al onze beslommeringen hebben we besloten om voor 2022 in totaal 3 van onze buggy’s als handicart ter beschikking te stellen op De Breuninkhof. Waarschijnlijk krijgen we via de Stichting Handicart slechts voor 1 handicart een tegemoetkoming in de kosten. De vergoeding die wij ontvangen is immers afhankelijk van het aantal handicart-pashouders op onze locatie en of er meer dan het minimale bedrag wordt gedoneerd. Als sponsoringbijdrage van HGE aan handicartgebruikers zullen wij nog 2 extra buggy’s tegen het verlaagde tarief van EUR 6 ter beschikking stellen aan handicart-pashouders.

Daarnaast hanteren we voor onze buggy’s voor overig gebruik een verlaagd tarief van EUR 10 voor 9 holes (en EUR 20 voor 18 holes).

Hiermee wordt de drempel om een buggy te gebruiken voor iedereen verlaagd; ook voor golfers die (tijdelijk) minder-valide zijn, of golfers die (als beginner of als jeugdspeler) nog niet zo snel door de baan kunnen.

Als er initiatieven zijn van golfers om extra geld bijeen te brengen om meer buggy’s als handicart in te zetten dan staan we hier natuurlijk voor open. Initiatieven kunnen worden gemeld aan commissiesponsoring@hgegolf.nl.
 
We zullen een en ander na een jaar evalueren.
3 Handicarts in 2022

« Terug