Aantal golfers met speelrecht stijgt

04-07-2022  

Met de invoering van het nieuwe, gedifferentieerde, tariefmodel eind vorig jaar hebben we nogal wat veranderd. Hoewel er door sommigen verwacht werd dat het afschaffen van het onbeperkt speelrecht zou zorgen voor een forse daling van het aantal leden (golfers met een speelrecht) is het tegendeel gelukkig waar.

Het ledenaantal is halverwege het jaar op zowel Almkreek (2021: 768 versus 2022: 815) als de Loonsche Duynen (2021: 727 versus 2022: 834) hoger dan vorig jaar. Op de Breuninkhof is het nagenoeg gelijk als vorig jaar met 401 leden per 20/6/2022. En we denken dat alle (of in ieder geval de meeste) golfers een beter passend speelrecht hebben door onze gedifferentieerde tarieven.

En dan toch een niet-volle golfbaan?
Ja, dat is een ander voordeel van onze gedifferentieerde tarieven. Met ons model draagt iedere golfer positief bij aan de continuïteit van het park, of het nu een incidentele greenfeespeler (betaalt EUR 20-28 per ronde) is of een golfer met een 200 ronde speelrecht (betaalt ongeveer EUR 7 per ronde bij maximaal gebruik). Het eerlijke uitgangspunt is: hoe meer rondes, hoe lager het ronde-tarief. Kortom een quantumkorting als beloning voor loyaliteit.

Doordat iedereen een eerlijk tarief betaalt en er geen rondes meer voor een habbekrats worden weggeven is er vanzelfsprekend meer ruimte in de baan. Daarbij zorgt het afschaffen van het onbeperkt speelrecht ervoor dat iedereen bewust is dat ‘elke ronde telt’; dus iedereen gaat zorgvuldiger met starttijden om, waardoor we de verschillende lussen van onze golfbanen meer efficiënt kunnen inzetten.
 
Daarnaast blijven we ons binnen de organisatie focussen op de aanwas én de begeleiding van nieuwe golfers; met onze golfstartpakketten voor beginnende golfers en de open dagen die frequent worden georganiseerd. Een flink aantal van deze starters groeit door tot greenfeespeler of golfers met een speelrecht (leden).

De verwachting is daarom dat het aantal golfers met een speelrecht de komende maanden nog wat verder zal stijgen. En daar varen het golfpark én de golfclub wel bij. En met al deze nieuwe golfers zorgen we niet alleen voor een groei van het aantal golfers in Nederland, maar ook voor een verjonging in de golfsport
Aantal golfers met speelrecht stijgt

« Terug