Natuurbeheer op De Breuninkhof

22-02-2023

Snoeien doet groeien
Het bosbeheer op de Breuninkhof is onder verantwoordelijkheid van vorige eigenaren helaas een sluitpost geweest. Twee jaar geleden troffen wij een fikse achterstand aan in goed beheer van de beplanting.

Bomen en bosschages hebben deskundig beheer nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Gebeurt dat niet, dan verdringt het elkaar om licht en lucht en krijgt het daarvoor geen kans. Voor de golfers en de greenkeepers is dat ook niet handig want je houdt een te dichte en rommelige beplanting over.

Ecologen hebben recent op ons verzoek een blesronde gedaan en bomen en struiken aangemerkt die plaats moeten maken ten gunste van andere exemplaren. Op basis daarvan is de zaagploeg aan de gang. Met deze actie zijn we er echter nog niet. Jaarlijks zal dit aandacht moeten blijven krijgen totdat de achterstand is weggewerkt. Vanaf dat moment kunnen we het als bestendig beheer gaan zien.
 
Nieuwe hek driving range
Elk jaar verloren wij veel driving range ballen. Een van de oorzaken was het te lage hek aan de achterzijde van de driving range. Ook de pachter van het aangrenzende weiland had – begrijpelijk – problemen met de vele ballen die daar terecht kwamen.
Bovendien was dit, na een aantal stormen, in een dusdanige staat dat besloten is het geheel te vervangen. De werkzaamheden vorderen en kunnen binnenkort afgerond worden.
 
Baanonderhoud
Er is de laatste weken hard gewerkt aan de baan. Alle fairways zijn met de schudbeluchter behandeld. Deze werkgang is intensief en tijdrovend maar was absoluut nodig om te zorgen dat de grasmat voldoende diep kan wortelen. Bunkers zijn voorzien van nieuw zand en de randen zijn gestoken en de vijver is weer opgeschoond. Ook de komende weken heeft ons greenkeepingteam de handen vol met de voorbereiding van het nieuwe seizoen.
Natuurbeheer op De Breuninkhof

« Terug