Tarieven 2022

Klik op de afbeelding hieronder voor de brochure met tarieven 2022. Je kunt door de brochure bladeren met de pijltjes rechts (of links) op je scherm.

Werkt de link op je mobiel of tablet niet? Je kunt ook een PDF downloaden, klik hier.

 
 • De veel gestelde vragen en Leveringsvoorwaarden Speelrecht en Abonnementen vind je onderaan deze pagina.
   
 • Regel je Handicapregistratie via Hollandsche Golfclub!
  Voor slechts EUR 45,00 per jaar. Je krijgt er gelijk 2 greenfees voor 9-holes bij! Klik hier.
Veel gestelde vragen
Hoe kies ik een speelrecht?
Voor elk aantal rondes geldt dat er een omslagpunt komt en dat het meer logisch is om een groter (te groot) speelrecht te kiezen. Dan zijn de kosten per ronde lager dan bij een klein speelrecht met losse rondes, of twee kleine speelrechten. Hieronder voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met spelen in daluren.
 • Speel je tussen 44 - 60 rondes grote baan:
  speelrecht max. 60 rondes meest gunstig.
 • Speel je tussen 72 - 120 rondes grote baan:
  speelrecht max. 120 rondes meest gunstig.
 • Speel je tussen 131 - 200 rondes grote baan:
  speelrecht max. 200 rondes meest gunstig.
Als ik een 20 ronden kaart afneem en de rondes zijn op in augustus, kan ik er dan nog één kopen?
Ja! Je kunt per kalenderjaar meerdere speelrechten (achter elkaar) kopen. Dit kunnen ook verschillende speelrechten zijn; dus b.v. eerst een speelrecht van 60 rondes en daarna een speelrecht van 20 rondes. De speelrechten gelden wel alleen voor dat betreffende kalenderjaar en ze worden niet naar rato berekend. Als je verwacht niet meer zoveel rondes te spelen, kun je ook altijd een losse ronde (greenfee) kopen tegen het gereduceerd tarief.

Wat als ik mijn rondes niet heb opgemaakt aan het eind van het jaar?
Het maximumaantal rondes dat bij een speelrecht hoort, is bepalend voor de vaststelling van de hoogte van het jaarlijkse speelrecht. Hierbij houden we rekening met kwantumkorting (hoe meer rondes je afneemt hoe minder je betaalt per ronde) en een loyaliteits/risicokorting (korting: bij afname en betaling aan het begin van het jaar en onzekerheid over daadwerkelijk gebruikmaken van rondes). Met het kiezen van korting per ronde, accepteer je ook het risico van niet-spelen. Als je aan het eind van het jaar het maximumaantal rondes niet hebt gespeeld, kun je ze dus niet meenemen naar een volgend jaar.

Wordt er ook bij activiteiten een ronde afgeschreven?
Ja, elke ronde is gelijk. Of een ronde nu in groepsverband of tijdens een individuele ronde wordt gespeeld.

Als mijn rondes op zijn en ik speel een losse ronde tegen het gereduceerd tarief, kan ik mijn medespelers dan nog steeds mee laten spelen tegen het introductietarief?
Ja, het recht om golfers tegen het introductietarief (gereduceerd tarief) te introduceren is onderdeel van het jaarlijks speelrecht. Ook als je een klein speelrecht afneemt.

Kan ik met een speelrecht kleine baan tegen gereduceerd tarief op de grote baan spelen?
Ja, en je kunt niet alleen zelf tegen het gereduceerd tarief op de grote baan spelen, je kunt ook flightgenoten introduceren tegen het reduceerde tarief.

Mag ik mijn rondes doorverkopen?
Nee, de rondes zijn onderdeel van een persoonlijk speelrecht.

Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook buiten daluren een ronde spelen?
Dit kan wel, maar dan niet via de rondes van je speelrecht. Je zult deze ronde (buiten daluren) dan als een losse ronde moeten afrekenen. Maar dan wel tegen het gereduceerd tarief.

Als ik een speelrecht heb voor daluren (grote baan) kan ik deze rondes dan op de kleine baan ook alleen in daluren inzetten?
Als er een ronde van een speelrecht grote baan (daluren) wordt ingezet voor het spelen op de kleine baan, gelden er geen beperkingen. Dus er kan ook buiten daluren worden gestart op de kleine baan. Dit geldt voor 2022; afhankelijk van de drukte in de baan kan dit voor volgende jaren anders worden.

Als ik iemand wil introduceren in een daluur, krijg ik dan extra korting?
Nee. Het dalurentarief voor een losse ronde (greenfee) is gelijk aan het introductietarief. Er is geen stapeling van kortingen.

Als ik een speelrecht heb om in daluren te spelen, kan ik dan ook aan activiteiten meedoen?
Ja, dit kan. Als een activiteit geheel in daluren start (alle starts van de activiteit zijn dus in een daluur), dan wordt de ronde als een ronde van je dalurenspeelrecht afgeschreven. Als een activiteit niet of niet geheel in daluren start (dus dit geldt ook als de activiteit voor een gedeelte in daluren start), dan kun je geen gebruik maken van je rondes van het dalurenspeelrecht en zul je een losse ronde (van 9 of 18 holes afhankelijk van de activiteit) tegen het gereduceerd tarief moeten afnemen.

Kan ik mijn speelrecht ‘bevriezen’ als ik op vakantie ga of als ik ziek word? Of mijn rondes bij ziekte meenemen naar volgend jaar?
Het speelrecht is (nog steeds, net als voorheen) een jaarlijks speelrecht, dat aan het begin van het jaar wordt afgesloten. Natuurlijk is het niet mogelijk om precies te weten wat er allemaal gedurende dit jaar gaat gebeuren. Dit is ook de reden dat er een forse korting per ronde wordt toegepast als iemand veel rondes aan het begin van het jaar afneemt. Hierbij houden we rekening met kwantumkorting (hoe meer rondes je afneemt hoe minder je betaalt per ronde) en een loyaliteitskorting (korting: bij afname en betaling aan het begin van het jaar en onzekerheid over daadwerkelijk gebruikmaken van rondes). Het klinkt misschien wat hard, maar de risico’s hiervoor liggen net als bij elk abonnement dat je voor een jaar afsluit bij degene die het jaarabonnement heeft afgesloten.

Binnen de golfwereld zijn er verzekeringen die sommige risico’s kunnen afdekken.

Waarom wordt er niet gewoon achteraf vastgesteld hoeveel ik heb gespeeld?
Waarschijnlijk is een manier van achteraf factureren o.b.v. werkelijk gebruik het meest eerlijke systeem bij ‘de gebruiker betaalt’. Maar bij een prijsstelling is het ook belangrijk om rekening te houden met menselijke afwegingen bij het maken van keuzes (de psychologie van tarifering). En vanwege het vooraf betalen (en dus vooraf bepalen wat je wilt afnemen) zijn de kosten per ronde natuurlijk ook lager (loyaliteitskorting).

Waarom kan ik mijn speelrecht niet upgraden?
Het is wel mogelijk om een ander speelrecht in een kalenderjaar erbij te kopen, maar het is niet mogelijk om speelrechten gedurende het jaar uit te breiden (te upgraden). De reden voor grote korting per speelronde, bij speelrechten met heel veel rondes (of onbeperkt), is immers dat er aan het begin van het jaar een groot bedrag wordt vooruitbetaald, waarbij de golfer het risico van niet kunnen spelen op zich neemt (loyaliteitskorting). Upgraden gedurende het jaar past niet in deze prijsstelling.

Gelden de rondes ook op de andere banen van onze exploitant?
We zijn continu aan het bekijken hoe we onze golfers nog meer van het golfen (op al onze banen) kunnen laten genieten. Het kunnen spelen van rondes (van een bepaald speelrecht) op andere banen is van meerdere dingen afhankelijk (o.a. administratieve afhandeling). Als en zodra het kan om rondes op andere HGE-banen te spelen, dan zullen we dit bekend maken op onze website.

Wordt er een ronde afgeschreven als ik maar een deel van de gereserveerde ronde loop?
Ja, misschien vind je dit zelf niet eerlijk, want je hebt het toch niet (geheel) gespeeld. Maar doordat je een ronde hebt gereserveerd (en een deel hiervan gespeeld) was er geen mogelijkheid voor een ander om die ronde te spelen. De ronde was immers door en voor jou vastgelegd.

Kan ik in termijnen betalen?
Dit kan. Maar je betaalt nog wel altijd voor een jaarlijks speelrecht. Ook als je in maandelijkse termijnen zou betalen. Meer hierover kun je vinden op onze website.

Wordt er een ronde afgeschreven als ik een gereserveerde tijd afzeg?
Hoe en wanneer je een ronde kunt reserveren en wat er gebeurt bij annuleringen, staat in de reserverings- en annuleringsvoorwaarden op de website. Deze voorwaarden kunnen door de exploitant worden aangepast om een eerlijke verdeling van starttijden en een efficiënt gebruik van de golfbaan te bevorderen.

Heb je zelf een vraag? Stuur deze dan naar info@hgegolf.nl
Leveringsvoorwaarden Speelrecht en Abonnementen
Klik hier (PDF) voor de Leveringsvoorwaarden Speelrecht en Abonnementen.