Onze kijk op golf

Iedereen kan iets moois en algemeens over golf op papier zetten, dus hieronder toch wat duidelijker wat onze kijk op golf is, en hoe we dit in de praktijk toepassen. De teksten zijn overgenomen of geïnspireerd door wat er op al onze websites staat en hoe we communiceren met al onze gasten.

HGE-golfbanen … gewoon voor iedereen
Onze golflocaties bieden een sociale, sportieve en natuurlijke buitenplaats. Iedereen is welkom, dus ook niet-golfers. Hoe ziet dit eruit? Een brasserie waar wandelaars, fietsers en golfers van een hapje en een drankje kunnen genieten. Jong en oud sportief bezig op onze oefenfaciliteiten, en onze golfbanen. Kortom: Gezellige drukte waar iedereen welkom is en iedereen zich thuis kan voelen!

Golf is te leuk om het niet te proberen
Golf is een heerlijk spel(letje) in de natuur. En het leuke is dat je kunt golfen met iedereen en op elke leeftijd. Een ervaring die we iedereen gunnen, als sport of als recreatie. HGE heeft op al haar golf-locaties een toegankelijk opleidingstraject voor nieuwe golfers. Met als belangrijkste doelstellingen dat iedereen zich snel thuis voelt in de voor hun nieuwe golfwereld en dat nieuwe golfers leren golfen door het doen: op de golfbaan!

Golf is nog leuker samen … en iedereen mag meedoen
Op onze golflocaties doen we er alles aan om het samen golfen te faciliteren. Dit kan door nauwe samenwerking met een golfvereniging die activiteiten voor iedereen organiseert. Maar het kan ook door het organiseren van activiteiten via onze eigen club: Hollandsche Golfclub. Ons uitgangspunt is dat iedereen mee moeten kunnen doen, dat iedereen mee mag organiseren en dat er voor iedereen passende activiteiten zijn.

Meedoen aan activiteiten is op onze golflocaties niet voorbehouden aan een specifieke groep golfers (leden). Op onze locaties kan iedereen meedoen aan activiteiten: gewoon!

Eerlijke prijzen
Wij zetten in op het meer toegankelijk maken van golf. De uitgangspunten voor het tariefmodel sluiten hierop aan: een eerlijk verhaal, met een eerlijke prijs voor elke golfer. Het traditionele verdienmodel in de golfwereld, waarbij iedereen dezelfde jaarprijs (lidmaatschap | speelrecht) betaalt en deze prijs voor sommige golfers goed uitpakt en voor sommige slecht, wordt dan ook zeer bewust losgelaten. In ‘Knelpunten ontwikkeling golf’ is hier meer over te lezen. Klik hier (PDF).