fbpx

UPDATE: 21 april 2020

Het coronavirus en golf

Dit is een gezamenlijk bericht van de NGF, NVG, NGA en PGA Holland. Laatste update: 21 april, 20.30 uur.

Beperkende maatregelen tot en met 19 mei

Premier Mark Rutte heeft op 21 april een klein aantal versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Wat betreft sport wordt alleen het beleid voor kinderen en topsporters versoepeld. Topsporters kunnen vanaf 29 april op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij anderhalve meter afstand houden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer onder begeleiding samen sporten zonder dat zij de anderhalvemeterregel in acht hoeven te nemen. Kinderen van 13 tot en met 18 jaar mogen ook samen sporten, maar moeten daarbij wel anderhalve meter afstand houden. Ouders langs de lijn zijn niet toegestaan en ook moeten de douchefaciliteiten gesloten blijven. Er wordt nader bekendgemaakt welke faciliteiten nog meer gesloten moeten blijven. Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan.

Het sportbeleid voor volwassenen anders dan topsporters is verlengd tot en met 19 mei. Een week van tevoren zal het kabinet bekend maken of bepaalde coronamaatregelen gehandhaafd of versoepeld zullen worden.

De NGF, PGA Holland, NGA en NVG bestuderen nu wat de gewijzigde maatregelen betekenen voor de golfsport. Wij zullen je zo snel als mogelijk informeren over onze richting en onze stappen. Onze focus is hierop voor de volle honderd procent gericht en zodra het kan actualiseren we dit bericht. Zoals bekend heeft de Golfalliantie op 16 april een protocol ingeleverd voor een gefaseerde opening van de golfsport voor iedereen (lees hierover meer verderop in dit bericht). We bekijken nog steeds alle mogelijkheden op dit gebied en gaan opnieuw in gesprek met onder andere NOC*NSF en het Ministerie van VWS.

Lees hier het volledige artikel.

——————————

Wij, als Golfbaan de Breuninkhof, gaan in beraad óf en hóe wij met de kleine versoepelingen eventueel een draad kunnen oppakken.

Wij wensen een ieder heel veel sterkte, moed en wijsheid toe. Blijf gezond en let vooral heel goed op elkaar.

 

Lieve groet,

Team Golfbaan de Breuninkhof