NGF-Registratie ... WAAROM?

30-11-2023

Geregistreerd spelniveau

Op de meeste golfbanen in Nederland – en ook in de rest van de wereld – krijg je toegang als je kunt laten zien dat je het vereiste spelniveau hebt. Meestal is dit een handicap van 54 of lager en soms is het golfbaanpermissie. Of is er geen vereiste, zoals op onze kleine golfbanen. 
 
Geregistreerd bij de NGF

Met een NGF-registratie wordt het spelniveau geregistreerd bij de NGF, de golfbond. Zo kunnen golfers (de wijzigingen in) hun handicap bijhouden. Iedere golfer betaalt met deze registratie ook een bijdrage aan de sportbond: voor 2024 wordt dit EUR 24,50 per kalenderjaar. Via een handicapregistratielidmaatschap van bijv. Hollandsche Golfclub óf via het lidmaatschap van een golfclub, zoals Golfclub Almkreek of Golfclub De Loonsche Duynen, wordt deze bijdrage geïnd en doorbetaald aan de NGF. De NGF gebruikt al haar inkomsten om de golfsport te bevorderen. Zo zorgt de NGF voor een landelijke verzekering zodat iedereen op een golfbaan in Nederland verzekerd is, bijvoorbeeld voor als er een bal met dramatische gevolgen afzwaait.
 
Wordt er gecontroleerd op dit geregistreerde spelniveau?

Bij het aanmelden van een starttijd kan altijd om het NGF-pasje worden gevraagd, zodat het spelniveau kan worden vastgesteld. Nu er steeds meer golfers zijn van wie het hebben van een NGF-registratie niet gekoppeld is aan een speelrecht, zullen we vaker om een NGF-pasje vragen.
NGF-Registratie ... WAAROM?

« Terug