NGF Voorjaars- competitie 2025

03-10-2024
UITNODIGING:
VOOR DE INSCHRIJVING AAN DE VOORJAARSCOMPETITIE 2025

 
De NGF competitieopzet is sinds 2023 sterk veranderd ten opzichte van voorgaande jaren, namelijk:

Bij de heren komt er naast de 18 holes 50+ een 18 holes 65+ competitie op vrijdag bij, (niet bij de dames) en op zondag worden er in de 3e, 4e en 5e klassen nog slechts 18 holes gespeeld en niet langer 27 holes. Bij de dames geldt dit ook maar dan vanaf de 2e en 3e klasse. Bij alle 3 de 18 holes competitie worden er 9 holes single en 9 holes greensome gespeeld.

Voorwaarden voor inschrijving van de competitie:
Iedereen kan zich aanmelden voor de competitie, met inachtneming van het volgende:
  • De speler | speelster die aan de competitie gaat deelnemen dient per 1 januari van het betreffende competitiejaar lid te zijn van een golfclub, zoals de Hollandsche Golfclub
  • Speler | speelster dient een handicap van 45,0 en voor de jeugd 54,0 of lager te hebben.
  • Het gebruik van een buggy is als volgt gedefinieerd:
1. Voor de 36 holes competitie is het niet toegestaan om een buggy te gebruiken.
2. Voor de 27 holes competitie is dit toegestaan alleen in de 2e t/m 6e klasse, dus niet voor de hoofd- en 1e klasse.
3. Het is voor alle overige klassen in de 18 holes competitie toegestaan om een buggy te gebruiken.

Let op!!  
Op de golfparken van Hollandsche Golfclub betalen competitiespelers – net als alle andere golfers – voor het gebruik van de baan. Dit betekent voor de NGF-voorjaarscompetitie dat het ontvangende team betaalt voor het gebruik van hun gasten. De rondes van de gasten van de NGF-competitiespelers kunnen tegen een extra gereduceerd greenfeetarief worden afgenomen.

Reservelijst
  • Mochten er geen plaatsingsmogelijkheden zijn, dan wordt de betrokken persoon op een reservelijst geplaatst. Uit deze lijst kan een captain selecteren indien er een extra reservespeler/- speelster nodig mocht zijn. 
  • De Technische Commissie kan niet garanderen dat jouw inschrijving gehonoreerd wordt. 
  • Een team kan uit maximaal 8 basisspelers/leden bestaan. Het is verplicht dat alle 8 opgegeven leden spelen!!! Men kan slechts bij een team worden ingedeeld als basisspeler. NGF wil het fenomeen “fake” spelers trachten te voorkomen. Bij overtreding kunnen er sancties door de NGF opgelegd worden (fake spelers zijn lage handicappers die opgeven worden op het teamopgave formulier en niet spelen, maar het mogelijk maken om gemakkelijker spelers met een lagere handicap op te stellen als wisselspeler).
De competitiedata voor 2025 vind je hierLet op! zondag 27 april is een reguliere competitiedatum daar de officiële koningsfeesten op zaterdag 26 april zullen plaatsvinden.

Wil je je opgeven?
Dat kan door je als team op te geven voor 1 november 2024 bij activiteiten@hollandschegolfclub.nl.

Wij wensen je veel golfplezier en een goede voorbereiding op de NGF competitie van 2025!

Onderstaand de links om meer te weten te komen over de veranderingen en het waarom in de competitie opzet: Met vriendelijke groet,
Ruby Besteman
 
NGF Voorjaars- competitie 2025

« Terug